30 stk. cremeboller
Kagecreme
- 2 æg
- 3 spsk sukker
- 3 spsk hvedemel
- 3 dl mælk
- korn af ½ stang vanilje
- Bland alle ingredienser sammen i en gryde og kog dem igennem under piskning.
- Dej:
- ¼ liter kold mælk
- 1 æg
- 1 spsk sukker
- 50 g gær
- 1 tsk stødt kardemomme
- 500 g hvedemel (ca. 8¾ dl)
- 400 g koldt smør
- Dej: Rør mælk, æg, sukker, gær og kardemomme sammen med ca. 2/3 af melet. Rul dejen ud til en firkant på ca. ½ cm”s tykkelse med resten af melet. Skær smørret i tynde skiver, og fordel dem på 2/3 af dejen. Fold dejen sammen i 3 lag, således at den del, der er uden fedtstof, foldes først ind og derefter foldes dejen sammen på den anden led. Rul dejen ud igen og fold den på samme måde 2 gange – dog uden smør. Skær dejen ud, efter sidste udrulning, i stykker på ca. 10 x 10 cm. Læg 1 tsk afkølet kagecreme på hvert stykke. Saml dejen om fyldet og form til boller. Stil bollerne med sammenføjningerne nedad på en plade med bagepapirLad bollerne hæve et lunt sted i ca. ½ time. Bag bollerne midt i ovnen til de er gyldne i 10 min. ved 250 g. Dyp bollerne, mens de endnu er varme, i smeltet smør på oversiden, og derefter i sukker eller lav en glasur.