20 mellemstore berliner:
2½ dl. mælk
50 g gær
75 g sukker
1 æg
½ tsk. salt
100 g blød margarine
200 g svesker (koges og moses)
Opvarm mælken til ca. 37 grader. Bland gær, sukker, æg, mælk og salt. Kom herefter mel i og ælt dejen med let hånd. Den skal være blød. Del dejen og rul halvdelen ud på melet bord. Markér med vinglas på 7 cm i diameter ca. 12 gange på den udrullede dej. På hver markéring lægges én tsk. fuld sveskemos. Herefter rulles den anden halvdel ud og lægges over dejen med svesker. Herefter stikkes ud med vinglasset og de lægges på bageplade til hævning. Gentag processen indtil dejen er “opbrugt”. Hæver over fad med varmt vand i ca. 15 min. Steges i svinefedt (500 g) – prøv med en tændstik om det er varmt nok. Steg berliner på begge sider indtil de er fin brune – ialt ca. 3-4 min. – tre til fire ad gangen. Tages op med hulske og vendes i sukker straks.