Kransekagemasse:
-
1 kg. ren rå marcipan
-
300 g. flormelis
-
80 g. past. æggehvider
Marcipan og flormelis røres sammen med spartel på røremaskine, – alternativt æltes det i hænderne.
Tilføj æggehviderne lidt ad gangen, til massen er ensartet og jævn. Kom den færdige kransekage masse i en tillukket plastik pose og kom den i køleskabet minimum 2 timer eller gerne til næste dag. Den kolde kransekagemasse vejes af i 300 gram pr. stk. Hvert stykke rulles ud i 80 cm. lange, jævne stænger. Hver stang trykkes let ned på den halvdel der vender mod dig selv, således at der dannes “en liggende blød trekant” af stangen. Alle trekant stængerne løsnes kontant med en paletkniv. Trekanterne måles af i præsis 8, 10, 12, 14 cm. osv osv……, til al massen er opbrugt. Husk også en kugle til top!!
Hvert opmålt stykke lukkes sammen til oprejste ringe, der sættes på bageplade beklædt med bagepapir. Slut med at trykke alle ringene plane med et stykke bagepapir med en bageplade over – pres ganske let & tá bageplade og papir væk igen. Bages ved 200 grader til de er gyldne, – ca. 14 – 18 min…
Sprøjteglasur
130 til 150 g sigtet flormelisca.
30 g pasteuriseret æggehvide