Blåbærtærte med marcipan

IMG_1428 (Custom)

 

Blåbærtærte med Marcipan

150 g.blødt smør

150 g.marcipan

100 g.sukker

1 tsk.vanillepulver

4 æg

125 g.hvedemel

1.25 tsk.bagepulver

150 g.friske blåbær/frosne blåbær

50 g.mørk chokolade

2 spsk.hakkede mandler

Pisk blødt smør med groft revet marcipan, sukker og vanille til det er let og luftigt. Tilsæt æggene og pisk igen. Rør mel og bagepulver i dejen, og vend til sidst blåbær i. Fordel dejen i en springform 26 cm, beklædt med bagepapir.

Bag kagen midt i ovnen ved 185 grader varmluft i ca. 35-40 min, eller til den er gennembagt.

Når kagen er kølet af, pyntes den med smeltet, mørk chokolade og hakkede mandler.